Sådan laver du gratis online spørgeskemaer med Office Web Apps

Microsoft åbnede i slutningen af 2012 op for muligheden for at lave online spørgeskemaer via office web apps, som er en del af deres Skydrive service. Skydrive er Microsofts modstykke til Googles Google Drive, og du har her adgang til en online version af deres Office pakke.
Derudover får du 7 gb af lagerplads til dokumenter og andre filer.

Hvis du har en allerede Microsoft konto, kan du bruge den til at logge ind på Skydrive. Alternativt tager det omkring 5 minutter at oprette sig som bruger.

Du kommer ind på Skydrive her

Ikke det bedste værktøj til online spørgeskemaer

I forhold til Googles spørgeskema værktøj er Skydrive ret begrænset. Du har færre spørgetyper – fx mangler multiple choice helt. Det er jo selvfølgelig basic at brugeren i et spørgeskema kan vælge flere svar under det samme spørgsmål, men det kan man alstå ikke på Skydrive. Derfor vil jeg ikke anbefale Skydrive til andet end meget simple spørgeskemaer eller som tilmeldingsværktøj til fester og lignende.

Sådan gør du – Opret dit online spørgeskema

Microsoft har gjort det ret nemt at oprette et spørgeskema og ligesom med Google Docs, opsamler den data fra spørgeskemaet direkte i et regneark – på Skydrive opsamles data i Excel.

Start med at logge på Skydrive og gå derefter ind under Opret og vælg Excel undersøgelse

 

Opret spørgeskema

Opret spørgeskema

 

Angiv herefter titel på dit spørgeskema. Vær opmærksom på at titlen du angiver, er den overskrift brugeren ser på dit spørgeskema.

 

Angiv titel på spørgeskemaet

Angiv titel på spørgeskemaet

 

Herefter er det bare om at gå igang. Det er en rimelig enkel og selvforklarende brugerflade og mulighederne er begrænset, så det er svært at gøre noget galt.

 

Giv spørgeskemaet en lille intro

Giv spørgeskemaet en lille intro

 

Vælg spørgsmålstype

Vælg spørgsmålstype

Intet spørgeskema uden respondenter!

Når du er færdig med spørgeskemaet skal det sendes ud til din målgruppe. Dette gøres i Skydrive ved at du får et link, som du kan printe eller lægge i en mail. Du kan også bruge en QR kode som du kan læse om her

Linket får du ved at gå ind i dit spørgeskema og vælge Undersøgelse og Del undersøgelse

 

Send spørgeskema

Få linket til dit online spørgeskema

 

Link til spørgeskema

Ved et klikke Opret og Forkort får du det link du skal bruge

 

Dit online spørgeskema er nu klart til at blive sendt ud. Du vil løbende kunne følge med i brugernes besvarelse på Skydrive.

Lav din egen QR kode til dit spørgeskema

Da mange efterhånden har en smartphone giver det god mening at gøre dit spørgeskema tilgængeligt via en QR-kode. En QR-kode kan give dine potentielle respondenter hurtig adgang til dit online spørgeskema, hvis du fx står på en stand eller har en forretning, hvor de ikke kan få adgang til en computer.

goog.gl – Googles egen QR-generator

Der findes rigtig mange forskellige gratis QR-kode generatorer, men af dem jeg har prøvet, er Googles den bedste.
Udover at være nem at bruge giver den dig en statistik over hvor mange der har scannet dine koder og generer en kort URL.
Googles QR-kode generator finder du her: http://www.goo.gl

Læs mere